T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / GÖNEN - Şehit Cengiz Topel Anaokulu

Haberler

Mrt

Cumhuriyetimizin 100. yılında, ecdadımızın mirası olan büyük zaferimizi “ruhumuzda var” mottosu ile çoşkuyla kutlamanın ardından bu yıl da ruhumuzda hiç eksilmeyen bir inançla kutlamaya ve ecdadımızı anmaya devam ediyoruz.

2023 ve 2024 yıllarında savunma sanayinde, ülkemizin geleceği için atılan büyük adımlarla ilerlemeye devam ederken Cumhuriyetimizi kuran ve Çanakkale’de bize zafer yaşatan yüce ve saygı değer iradenin izinde, aynı inançla:

Şan, Şeref, Tarih “Bizim Çanakkale” diyoruz ve Çanakkale Muharebeleri’nin 109. yılında aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

TİMSAHLAR ETKİNLİĞİ; Bu etkinlikle çocukarlımız farklı canllıların hayat hikayelerini ve isimlerini yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı elde ettiler. Etkinli yaparkan el becerileri ve araştırma ruhunda ön plana çıkarıldı. Öğrencilerimiz timsah dolu suya düşmemek için yarışırken hem eğlendiler hem de heyecanlı vakitler geçirdiler.

Etkinliğin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen başta sınıf öğretmenimiz Şenay ERTAN, stajyer öğrencimiz Yezdan DÖNMEZ ve tüm çocukalarımıza teşekkür ediyoruz...

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında; Öğrencilerimizin geçmişle olan bağlarını diri tutmak, geçmişimize ait birçok kelimenin ve konuşma uslübunun en önemlisi kadim değerlerimizi unutturmamak adına "Karagöz ve Hacivat (Gölge Oyunu)" Hayal Sahnesi gösterimi ve tanıtımı yapılmıştır. 

Karagöz ve Hacivat Bursa'da Ulucami'nin imalatı esnasında çalışan 2 işçidir. Karagöz demirci ustası iken Hacivat ise duvarcı ustasıdır. İnşaatın yavaş ilerlemesinden sorumlu tutulup idam edilen Karagöz ve Hacivat taklide ve karşılıklı konuşmaya dayanan, 2 boyutlu tasvirlerle bir perdede oynatılan gölge oyunudur.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Dilimizizn Zenginlikleri Projesi; kapsamında Gönen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü alan öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Masal Koridoru"  etkinlikleri ziyaret edildi. Bu çalışmada öğrencilerimiz sınıfta evde  okunan kitaplardaki masal kahramanlarının bire bir canladırılması ile tanışıp konuşma ve hikayelerini canlı olarak dinleme imkanı bulmuşlardır. Çocukların görsel zihinsel ve dil gelişimi artırılmasına katkı sağlamıştır. Emeği Geçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

"DELİKTEN TOP GEÇİRME" OYUNU; öğrenciler topu masanın üstündeki kutunun deliğinden geçirmeye çalışırlar. Belilene sayıdaki toplardan en çocğu delikten geçiren kişi ve ya takım oyunu kazanır. Amacımız öğrencilerimiz eğlenerek dikat ve koordinasyonlarını artımalarını sağlamaktır.

Öğretmenimiz Sevda İLTER ve oyunu hazırlayıp sunan velimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Masa Üstü Mini Bowling, karşılıklı birer kişi ya da takımla oynanıyor. Her oyuncunun lobutları devirebilmek için iki kez top atma hakkı bulunuyor. Masa üstünde duran labutları devirmek için yapılan atışlar sonucunda, oyuncunun o turda kazandığı puan hesaplanıyor ve sıra rakibe geçiyor. En çok puan alan kişi ve takım oyunu kazanmış oluyor.

Oyunumuzu hazırlayan ve sınıfta sunan öğretmenimiz Sevda İLTER ve velimize teşekkür ediyoruz. 

Şbt

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA;

100 Kitap Okuduk" çalışması, okul öncesi öğretmenimiz Sevda İLTER tarafından yürütülmektedir.

Çalışma, nitelikli çocuk kitaplarının okunmasına; öğrenciler arasında görüş alışverişi yapılmasına, kitapların çocuklara, velilere ulaşmasına kadar geçen süreci kapsamaktadır. Süreç içinde; çocukların dil gelişimi, kelime zenginliği ve okuma becerileri gibi kazanımlar elde etmeleri amaçlanmaktadır. 2023-2024 eğitim öğretim yılı süreci boyunca çalışmalarımız devam edecektir.

Öğretmenimize ve destek olan velilerimize teşekkür ederiz...

Şbt

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji FestivaliTürkiye'de düzenlenen havacılıkteknoloji ve uzay teknolojisi festivali.

İlk defa 2018'de İstanbul'da yapılan festival, iki yılda bir İstanbul'da iki yılda bir Anadolu illerinden birinde gerçekleştirilir.Halka açık ve ücretsizdir.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefler.

Festival kapsamında seminerler, ödüllü teknoloji yarışmaları, yerli teknoloji sergileri, uluslararası girişim zirvesi düzenlenir; paraşütle atlama, Solo TürkTürk Yıldızları ve benzeri yerel-uluslararası kuruluşların hava gösterileri gerçekleştirilir. Festival bir yıl İstanbul'da bir yıl da Anadolu illerinden birinde yapılmaktadır.

BALIKESİR TEKNOFEST TÜBİTAK YARIŞMALARI BAŞLIYOR...

 

Ock

 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında"Okul -Yazar Buluşmaları" etkinliği düzenlenmiştir. Yapılan çalışma ile öğrencilerin okuma ve yazma becerilerinin gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra eğitim kültür alanlarında kendilerini geliştirmelerini desteklemek, okur-yazar öğrenci yetiştirmek, öğrencilere bilgiyi yüklemenin değil bilgiyi kullanmanın yollarını göstermek de amaçlanmaktadır.

Emeği geçen Başta Sınıf Öğretmenimiz Cansu DENİZ ve bzileri kırmayıp değerli vaktini ayıran Hülya AKTAY hocamıza ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

 

Ock

İGLONUN İÇİNDE NE VAR; Türkçede iglu veya iglo (İng: "igloo", Inuktitut: "ᐃᒡᓗ" [iɣˈlu]) olarak bilinen Arktik buz evleri, kar ve buz kullanılarak yapılan barınaklardır. Bu evlerin, günümüzde asırlar önce Inuitler tarafından icat edildiği düşünülmektedir; ancak ilk iglonun kim tarafından inşa edildiği bilinmemektedir.

Okul Öncesi Öğretmenimiz Cansu DENİZ tarafından düzenlenen Dilimizin Zenginleri Projesi kapsamında çocukların hayatına giren yeni kelimelerin daha kalıcı ve anlamlı öğrenilmesi adına "Dilimdeki Yeni Kelimeler" adlı sınıf içi etkinlikleri ve velilerimizin desteği ile mini sergi çalışması yapılmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz...

 

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Okul Rehber Öğretmenimiz Tümay Nurcan ERSOY her ay velilerimizin katılımıyla "Birlikte Okuyoruz" etkinlikleri düzenlemektedir. Etkinlik; Rehber öğretmen ve sınıf öğretmenleri ile yapılan iştişare sonucunda belirlenen kitapların birlikte okunarak analiz edilmesi süreci ile devam etmekedir. Bu kapsamda velilerimizin kişisel gelişimi, çocuk eğitiminde yeni bakış açıları oluşturulması ve okuma zenginliği ve alışkanlığı adına olumlu beklentiler oluşturmaktadır. Çalışmayı yürüten ve katılan tüm paydaşlarımıza eşekkür ediyoruz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; 

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Bu kapsamda okulumuzda çocukların dil gelişimi ve kelime kullanım kapasitesini artırmak amacıyla, proje çerçevesinde, belirlenen plan dahilinde okulumuzda çeşitli etkinliler yürütülmektedir.

Ara

Yerli Malı Haftası (resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır.[1]

I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Bu amaçla Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplandı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM’de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlandı. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi.

Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur.

Okullarda 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verilir.

Okul Aile Birliği Başkanlığımız, öğretmenlerimiz  ve değerli velilerimizin katılımı gözleme yaptık. Çocuklarımıza geçmişten günümüze ülkemizin bugüne kadar var olan ürünlerimizin unutulmaması ve son teknoloji yerli malı ürünlerimizi tanıttık. Onlara bu güzel gelişmelerin inanç gayret ve sabır ile olduğunu anlattık. Emeği geçen tüm öğretmen, velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

ÖĞRETMENLER GÜNÜöğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür.

Pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen "Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı"nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından "Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi"nin oy birliği ile kabul edilişinin yıl dönümüdür. Kendi kültürel ve tarihî özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. Örneğin 12 Arap ülkesinde (BahreynBirleşik Arap EmirlikleriCezayirFasKatarLibyaMısırSuudi ArabistanTunusUmmanÜrdünYemen) her yıl 28 Şubat günü Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Türkiye'de her yıl 24 Kasım günü Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen olduğu 24 Kasım günü, 1981 Atatürk Yılı'nda Kenan Evren tarafından Öğretmenler Günü olarak ilan edilmiştir.

Kas

YANAR DAĞ DENEYİ

Deneye başlamadan önce bir yanardağ resmi göstererek, çocuğunuzun yaşına uygun olarak yanardağların nasıl oluştuğu hakkında ona bilgi verebilirsiniz. 

Hatta çok daha gerilere gidip tarih öncesi çağlardan, dinazorlardan ve yanardağların etkilerinden söz edebilirsiniz. Böylece çocuğunuzun dikkatini daha çok çekebilirsiniz.

Not: Deney her zaman bir yetişkin gözetiminde yapılmalıdır.

Materyaller: Pet şişe, şişeyi kaplamak için oyun hamuru, karbonat, sirke, daha çok köpürmesini isterseniz birkaç damla bulaşık deterjanı ve yine dilerseniz birkaç damla kırmızı gıda boyası. Volkanik görüntü vermek için dağın etrafına süsler ve oyuncaklar yerleştirebilirsiniz. 

Sunum: Öncellikle şişeyi oyun hamuru ile kaplıyoruz. İçine 5-6 yemek kaşığı karbonat döküyoruz. Gıda boyasını da çok az sulandırarak şişenin içine boşaltıyoruz. Daha sonra içine 3 damla kadar bulaşık deterjanı ekliyoruz. Volkanımız patlamaya artık hazır. Yanardağımızın etrafını yeşillikler, minyatür ağaçlarla süslüyoruz. Dinozorlarımızı da yerleştirip sirkeyi şişeye damlalık ya da küçük bir sürahi yardımıyla yavaşça döküp heyecan verici patlamayı izliyoruz.

Sınıf Öğretmenimiz Birgül OĞUZ başkanlığında veli katılımı ile tüm öğrencilerimizi hayrete düşüren bu güzel deney gerçekleşmişitr.